Uitgelicht

Toegankelijkheid

 

Wat is een toegankelijke website?
Het antwoord is eenvoudig: een toegankelijke website is een website waarbij de inhoud van de site toegankelijk is voor zoveel mogelijke bezoekers, zonder iemand uit te sluiten.

In de fysieke wereld, bijvoorbeeld bij gebouwen, wordt er over 'discriminatie' gesproken op het moment dat bijvoorbeeld iemand met een rolstoel wordt belemmerd bij het betreden van een publiek gebouw. In de virtuele wereld van internet noemen we het misschien geen discriminatie, maar kunnen evengoed mensen worden uitgesloten van een bezoek aan een website. Denk bijvoorbeeld aan blinden en slechtzienden of mensen die kleurenblind zijn. Maar ook mensen die niet de allernieuwste computer met de allernieuwste snufjes hebben of diegenen die de computer niet dagelijks gebruiken.

Hoe toegankelijk is trouwen.tynaarlo.nl?
De gemeente Tynaarlo houdt zich aan de webrichtlijnen zoals deze door de landelijke overheid zijn ontwikkeld als kwaliteitseis voor Rijksoverheidswebsites. Voor meer informatie over webrichtlijnen verwijzen wij u naar de website Overheid.nl (Deze link opent in een nieuw venster).